koldbrygget kaffe

Koldbrygget kaffe smager bedre med stempelkande og økologisk kaffe.

In blog by Cafe Kaffe

Koldbrygget kaffe på stempelkande, lavet på økologisk kaffe.

Koldbrygget kaffe kan være det helt rigtige for dig, der synes almindelig kaffe er for bittert.
Skal du lave en dessert på kaffe, er koldbrygget kaffe det bedste du kan bruge.
Du får stadig den gode kraftige kaffesmag, men uden du skal kompenserer det bitre.

Koldbrygget kaffe er egentlig ganske simpelt at lave.
Det kolde vand, trækker stadig en masse smag ud af bønnerne, men efterlader det bitre og olierne.
Det eneste du skal bruge er en stempelkande, eller en almindelig kaffekande og en kaffetragt.

På samme måde, som med almindelig kaffe hældes det kolde vand over kaffebønnerne.
Hvis du bruger stempelkande, lader du det stå og trække indtil vandet får en god mørk farve.
Bruger du en almindelig kaffekande og en kaffetragt, er det blot at fylde tragten og lade det rende igennem. Gentag proceduren indtil kanden er fuld, eller du har den mænge koldbrygget kaffe du skal bruge.
Samme metode, der bruges til Pour Over kaffe, også kaldet Slow Brew.

Selv om koldbrygget kaffe har været hovedingrediensen i Is kaffe i mange år, er koldbrygget nu den helt store trend.
Det er derfor også kun naturligt, at der bliver opfundet det ene uundværlige brygge aggregat efter det andet, til formålet.
Vi skal jo ikke gå ned på udstyr!
Kalita har lavet en såkaldt “Koldbrygger”, hvis du har god plads i køkkenet og en ordentlig bankkonto.
Den ligner mest af alt, noget der høre hjemme i en 1800 tals laboratorium.
Men den har store charme og trend værdi, desuden laver den perfekt koldbrygget kaffe, på en næsten eventyrlig måde.

 

Hvis du har en almindelig kaffemaskine.

Når det kommer til koldbrygget kaffe ydstyr, kan du tage den almindelige kaffekande og kaffetragte ud.
Placerer dine velvalgte økologiske kaffe bønner (7g pr. 100ml).
Hæl vand i og rør rundt, sæt den så i køleskabet i 12 til 16 timer.
Filtrer derefter kaffe over i en anden kande og den er klar til servering.

Har du et Pour Over system, som for eksempel Hario v60, kan dette lige så fint bruges.
Men de har også lavet en brygger specielt til formålet, kaldet Hario Cold Brew.
Koldbrygget kaffe skal ikke forveksles, med en almindelig varm brygget kaffe, der har stået og mistet varmen.
Der er kæmpe smags forskel.
Den kold bryggede kaffe er perfekt, på den varme sommer dag. Men den skal laves rigtigt.
Er du den heldige vinder, af en flødeis med vanilje i fryseren, kan du søde drinken med dette.
Serveres med en lang teske, i et højt glas.

Stempelkande er perfekt til at brygge kold kaffe på.

Stempelkande, er den absolut bedste måde at fremstille koldbrygget kaffe på.
Udfordringen ved Slow Brew metoden, er at den er alt for hurtig.
Ja, det lyder paradoksalt, men med en stempelkande kan du lade kaffen stå og trække i 12-16 timer.
På den måde for du den kraftigste smag og den helt perfekte koldbryggede kaffe til dine sommerdrinks.
En stempelkande kan sagtens stilles i køleskabet, så du ikke ender med en stuetemperatur brygget kaffe.

Stempelkander kommer i alle afskygninger og størrelser. Jeg vil anbefale, at du benytter en stor kande.
Den koldbryggede kaffe kan holde sig længe og med en stor stempelkande, slipper du for at skulle lave en ny hver dag.
Du behøver på bestemt ikke, en termo- stempelkande. Du har alligevel kanden på køl indtil den skal drikkes.
Du kan vente med, at sætte stemplet i, indtil kaffe har trukket færdig. På den måde, skal du bruge mindre plads i køleskabet.
Desuden kan du røre i kaffen, med en træske, hvis du vil have kaffen bedre fordelt i det kolde vand.

Har du ikke en stempelkande, kan du blande kaffe og vand i en almindelig glaskande. Når den har trukket, har du så kun brug for en kaffetragt og filter. For at hælde det over på en anden kande. Dette giver også en bedre kaffe sundhed, da et papir filter, filtrere cafewoel og kafestol. Det er de to stoffer i kaffe, som kan have dårlige egenskaber for mennesker.

Økologisk kaffe for bedste smag og sundeste kaffe.

Du får masser af koffein, når du laver koldbrygget kaffe.
Faktisk er der ca. 2.3 gange så meget koffein som en Red Bull.
Så hvis Red Bull giver vinger, giver et krus kold brygget kaffe dig en raketmotor.
Tænk derfor over, hvor meget af denne type kaffe du drikker og hvornår på døgnet du drikker den.

Da man kan lade kaffen trække i op til 48 timer, er det vigtig, at den indeholder så få skadelige stoffer som muligt.
Det siger næsten sig selv, at jo længere tid kaffe bønnerne er i kontakt med vandet, jo mere af alting trækkes der ud af bønnerne. Dette inkludere også de sprøjegifte osv. der måtte være i kaffen.
Derfor er den bedste kaffe du kan bruge økologisk.
Du får samtidig den bedste smag, specielt hvis du tager en lyst ristet økologisk kaffe.

Det kommer nok ikke bag på nogen, at økologisk kaffe er sundere end sprøjtet kaffe.
Men når vi taler om kaffe til koldbrygning, bliver dette endnu mere vigtigt.
Når nu du alligevel bruger et sted mellem 12 og 48 timer på at brygge den, er det nok værd at benytte gode råvarer.
Jo renere den færdige kaffe er, jo længere kan den også holde sig.
Filtrere du kaffen gennem et papirsfilter over i en helt ren beholder, der kan lukkes, så kan den bryggede kaffe holde sig i 2 til 3 dage på køl.

Koldbrygget kaffe opskrifter.

Dette er en videreudvikling af Vietnamesisk koldbrygget kaffe drik. Du skal bruge en cocktail mikser og kondenseret mælk.
Den bliver også kaldt kold brygget kaffe shakerato.

  • 1 dl kaffe
  • 2 spiseskefulde kondenseret mælk
  • 1 sukkerknald eller sirup
  • Isterninger
  • Ryst det hele i mikseren i ca. 30 sekunder og server i cocktail glas.

Du kan snyde og købe koldbrygget, som færdigbryg.
Det kan være sæson betonet om hvor vidt , du lige kan finde den i din dagligvarer butik.
Men blandt andet Peter Larsen kaffe, har lavet en flaske kaffe i 33cl størrelse.
Du har måske også set, de små dåse kaffer fra Starbucks.
Personligt synes jeg dog ikke de små dåser kommer i nærheden af, det jeg kan brygge selv.
Det er ikke fordi, jeg tror jeg er noget specielt. Men måske det ikke er rigtig koldbryg der kommer på dåserne.
Jeg har stadig tilgode, at smage den fra Peter Larsen.

Jeg burde nok have skrevet, denne artikel inden sommeren gik i gang.
Men nu har du den, hvis vi