Mælkeskummer.


Mælkeskummer, mælkepisker eller Lattemaker.
Skal du skumme mælk og ikke er uddannet Barista, er det nok smart at benytte sig af et alternativ til damprøret på en espressomaskine.

Der er masser af producenter, der har opdaget dette marked, men lige så mange producenter der er, lige så stor forskel er der på de forskellige alternativer. De fuld automatiske, manuelle og dem der slet ikke virker…

Mælkeskummer

En Mælkeskummer er næsten, på alle kaffe drikkeres ønskeliste i disse dage. Hvor alle vil have muligheden for, at lave en kaffe Latte, cappuchinno eller andre specielle kaffe opskrifter.

 

 

 

Fuldautomatisk Mælkeskummer.

Det klart bedste valg, men selvfølgelig også det dyreste. De fuldautomatiske mælkeskummere søger for at mælken bliver de optimale 72-74 grader. Leverer en fyldigt skum, slår selv fra når mælken er klar.
Det eneste du skal er, at hælde den i din Espresso eller kaffe.

De fleste fuldautomatiske har en slip-let belægning inden i. De kan nemt rengøres med en runde eller to med opvaskebørsten. Et par af dem kan gå i opvaskemaskinen. Personligt har jeg dog ikke meget fidus til, at smide elektronik i opvaskeren. Da det tager 5 sekunder, at rengøre den med hånden, virker det også som noget af et over kill, at smide sin mælkeskummer, i opvaskeren en time…

OBH har ikke fået de bedste anmeldelser. Det forlyder at de ofte går i stykker, det lagt sammen med deres support, der er under al kritik. Bør nok afholde de fleste fra, at købe en mælkeskummer fra OBH.

Nespresso med deres Aeroccino 3.

Et fantastisk bud på en fuldautomatisk mælkeskummer, den er nemt at betjene, leverer præcis det man har behov for og med en lækker skum, der er ikke mange der rapportere fejl på den model og Nespresso’s support er helt i top.

Zinzino’s LatteDuo.

Igen et super godt bud på hvad du skal have stående derhjemme, deres fuldautomatiske mælkeskummer leverer ligesom Aeroccino 3 en lækker skum og nok til 2 glas Latte på lige omkring 1 minut.
Zinzino‘s LatteDuo meldes der igen næsten ingen fejl på og supporten er hurtig og effektiv hvis man har brug for dem. Et par fordele i forhold til Aeroccino 3. LatteDuo har et håndstag, hvilket gør det nemmere, at hælde. Det virker som om deres slip-let belægning, er af en bedre kvalitet.

Pris: 399 – 1399 Kr. er spændet for en fuldautomatisk mælkeskummer, både LatteDuo og Aeroccino3 ligger omkring 700,- kr.

Halvautomatisk Mælkeskummer.

Jeg overvejede meget, om jeg overhoved skulle komme ind på de halvautomatiske.
Fordi de efter min mening, ikke høre sig til nogen steder.
Med mindre man er en doven nærig røv. For doven til at holde en mælkepisker selv, og for nærig til at ofre, et par hundrede mere til en fuldautomatisk.
Halvautomatisk mælkeskummer

Kort opsummeret:
En halvautomatisk mælkeskummer. Er et batteridrevet piske aggregat, sat ind i en beholder. Oftest er beholderen af glas.
Det eneste den gør, er at piske mælken. Den varmer den ikke op, så du skal stadig have gang i en gryde, eller slå mælken helt ihjel, med en microbølge ovn.
Glas delen tåler som oftest, en tur i opvaskemaskinen.
Jeg anbefaler som altid, at elektronik vaskes i hånden.

Ingen grund til at hverken nævne forhandler eller priser, for du kan lige så godt give pengene til en hjemløs, den halvautomatiske mælkeskummer kommer til at havne bagerst i et skab lige ved siden af vaffeljernet og svigermors gamle foodprocessor.

 

Manuel Mælkeskummer – Mælkepiskeren:

Du behøver ikke bruge mere, end ca. 80,- kr for at få skummet din mælk. Så længe du blot synes det er lækkert og ser godt ud, uden at forvente samme resultat, som du ser på din ynglings cafe.

En manuel mælkeskummer, er i bund og grund blot en mini piskeris / håndmixer.
Det køre på et enkelt eller 2 batterier. Den er nem at have liggende, i skuffen ved siden af stavblenderen, og rimelig nem at gøre ren.
Du skal, som med den halvautomatiske mælkeskummer, selv varme mælken. Her er det en god ide at bruge et termometer. Den optimale temperatur, på mælken ligger på 72-74 grader. Højere end det, begynder mælken at karamellisere sig. Det giver en smag af risengrød i kaffen.

Jeg håber du finder, den rigtige mælkeskummer for dig. At denne artikel, har været en hjælp på din vej, til en god Latte.