Nespresso:

Nespresso’ succes skyldes moder firmaet Nestle, er også ejer af Nescafe og Dolce Gusto, en anden serie af maskiner og en anderledes type kapsler, som dog stadig består af plast og aluminium der ikke kan genbruges.

Kaffen er ok, dem jeg personligt har smagt, virker en del mildere end de tilsvarene Nespresso kapsler og drikke. Dolce Gusto er dog perfekte til dem der ikke går op i kvalitets kaffedrikke, men blot ønsker den nemmeste løsning til at lave f.eks. cappuchinno. Med disse maskiner og kapsler, kan du nemlig lave “mælk” til dine drikke ved hjælp af maskinen og en mælkepulver kapsel.
Nespresso

Dette er også den eneste maskine jeg har set som kan håndterer varm kakao, da hele udgangs mekanismen sidder i kapslerne i stedet for i maskinen som på Nespresso og Zinzino maskiner, til gengæld koster 1 af Dolce Gusto kapslerne ca. 30% mere end en tilsvarende Nespresso kapsel.

 

Min mening: Dolce Gusto er et ok produkt til dem der er ligeglade med miljøet og er for dovne til at have en mælkesteamer ved siden af af maskinen.
Du kan se mere på Dolce Gusto’s hjemmeside:

Nestle’s der både står bag Nescafe og Nespresso er kommet i søgelyset hos Solidar Suisse en non-profit Organisationen, da de ikke er med i Fairtrade og betaler kaffebønderne en alt for lav pris for deres kaffe.

Hvad mener du, skal vi støtte fairtrade eller er det lige gyldigt?

Økologiske konsekvenser
Kritik er blevet rejst i forbindelse med økologiske konsekvenser af Nespresso. Hver kop Nespresso kaffe producerer aluminium affald, det vigtigste materiale af kapslen. Der er 1 g aluminium i én kapsel (inklusiv forside).
I største delen af verden har Nespresso IKKE en genanvendelses ordning på plads, hvilket betyder at mindre end 2% af kapslerne bliver genanvendt.
I øjeblikket er der et britisk genbrug forsøg, som bliver udført af Nespresso i London, Bristol og Bath, hvor du, når den kurer der leverer dine kapsler, har mulighed for at give dem, dine brugte kapsler.
Genanvendelses programmet er også blevet indført i Holland, hvor forbrugerne har mulighed for at returnere deres brugte kapsler til et begrænset udvalg af butikker eller overgive dem til posttjenester. I USA og Australien, kan forbrugerne aflevere brugte kapsler i Nespresso butikker til genbrug.

I modsætning til almindelige kapsler, kan Nespresso Pro kapsler ikke genbruges fordi de er lavet af en blanding af plast og aluminium. Siden lagene er limet til hinanden, kan Pro-kapslen kun blive brændt. Dette har ført “World Wide Fund for natur og andre miljømæssige agenturer” til at fastslå, at den mest miljørigtige løsning stadig brug af puder (pods) eller filter kaffe.

nespresso

Nestlé / Nespresso indrømmer stadig brug af børnearbejdere:
Ifølge FLA og e24.no indrømmer Nestlé, at de her 10 år efter den skriftelige aftale, stadig bruger børnearbejdere i Kakao produktionen.I en amerikansk rapport, er konklusionen klar, der bliver ikke gjort nok for at komme børnearbejde til livs. Der er stadig over 1.8 million børnearbejdere i Vest Afrika’s kakao produktion.

Du kan læse hele e24.no’s artikel her

Nestlé forklarer sig med at der er mange led i produktions kæden og det ikke er muligt at holde kontrol med dem, sjovt nok kan Organisationen FLA sagtens klare den opgave, og de får endda ingen penge ud af det…
Men det er vel ikke tilfældigt at deres kakao hedder “Oh Boy” ;-/

Hvad mener du er det ok at bruge børnearbejdere??

Nespresso tilbyder en 400,- kr. cash back, men det er reelt en kupon til at handle for i deres webshop. Det synes jeg egentlig er ok, så længe alle ved hvad det er, og her opstår problemet…

Noget tyder på at det ikke er muligt at få de 400,- kr udbetalt, men at det “kun” er en kupon til at handle i deres webshop, hvilket er lækkert med ekstra kaffe, men du skal bruge hele beløbet af en gang, og hvis du ikke kan få det til at gå op, så skal du selv ligge ekstra i kasseapparatet.

Som sagt ser jeg personligt ikke noget galt i det, at et firma ønsker at tjene penge og giver dig en bonus for at bruge penge hos dem. Hvad mener du ??

Tina Dhana, mener ikke det er ok, og at du måske kan købe maskinen billigere et andet sted, personligt kender jeg ikke Nespresso’s forhandler aftaler, men mon ikke deres maskiner har en vejledende udsalgs pris??
Du kan læse mere her på dr.dk.

nespresso

Nespresso bønner sprøjtet med gift.

I dag har Kraft Foods / Nestlé, Zoega, Gevalia, blå Mocca, Maxwell House og andre, samt espressomaskine producenterne Nespresso, Dolce Gusto og Tassimo en stor del af kaffe markedet, og disse virksomheder sprøjter deres kaffeplantager og kaffebuske med gift, der ikke har været tilladt i Europa siden 1983!
Folk bliver syge at arbejde på plantagerne 200 000 tilfælde om året og 30 indberettede dødsfald om året, og mange af disse mennesker er børn!
Hertil kommer at det efterlader gift på de bønner, som vi får gennem blandt andet Nespressos kapsler her i Europa. NFA vil nu begynde at kontrollere kaffebønner, der kommer til Sverige.
Derfor opfordrer Svenske kaffe selskaber os mennesker til at købe kaffe, der er dyrket på fair trade plantager, som blander kaffe buske og banantræer, så edderkopper kan tage sig af skadedyr på kaffebuske!

Kafferapport fra den Svenske Natur beskyttelses forening

Hjælp andre med at finde denne information, ved at give et Facebook like eller en Google +1
Tak for hjælpen.

Så er der vist ikke mere at sige generelt om Nespresso.