Hjem » Sønderjysk kaffebord er en tradition.

Sønderjysk Kaffebord.

Sønderjysk kaffebord.

Eller kagebord, her er der vist nogen med kære børn og mange navne.

Vi ved vist alle hvad vi snakker om når vi taler om Sønderjysk kaffebord, men hvad indeholder sådan et arrangement egentlig.

Sønderjysk kaffebord består af mindst 14 forskellige kager, syv bløde og syv hårde kager.
Selvfølgelig også kaffe, hvis nogen skulle være i tvivl trods navnet.

Kaffebordet blev populært i Sønderjylland i midten af 1800-tallet. Baggrunden var, at kaffen var blevet billigere og dermed allemandseje, og at man havde fået mere driftssikre bageovne.

sønderjysk kaffebord

I dag, er det desværre mere og mere sjældent at se den gamle tradition blive holdt i hævd, og du skal derfor være overordentlig heldig hvis du skal have den oplevelse med inden du til de evige kaffeplantager.

Man kan vel også selv lave et  “hvor-du-nu-bor” kaffebord, det eneste det kræver er vel en tur til den lokale mel pusher og hente 7 af de hårde og 7 af de bløde, hælde en kop kaffe på og så gå ombord i herlighederne. Oplevelsen er nok næppe den samme, men det skal ikke afholde denne skribent fra at afholde sit eget Sønderjysk kaffebord.

Der findes Kroer rundt om i det sønderjyske hvor du kan finde en kaffe/kagebord fra tid til anden, en hurtig søgning på google (som sikkert bragte dig her til siden) vil nok kunne afslører en arrangement eller to nær dig, hvis du f.eks. skriver Sønderjysk kaffebord og “din by”, jeg har indtil videre set arrangementer annonceret i Tønder, Gråsten, Dyvig Badehotel, Gram Slot, Hotel Egely og Hotel Kommandørgården.

Hvis du ligger inde med en komplet liste over de kager der skal være til sådan et Sønderjysk kaffebord arrangement, så skriv endelig herunder og del med os andre. Jeg er sikker på jeg ikke er den eneste der vil sætte pris på at se alle kagerne nævnt.

God fornøjelse og pas nu på, altid mere kaffe end kage 😉

Hjælp os og andre med at finde denne information, ved at give et Facebook like eller en Google +1
Tak for hjælpen.

Nu er du vist klædt på til at lave dit eget Sønderjysk kaffebord.

Om Cafe Kaffe

Kaffe er jo ikke "bare" kaffe, men en drik der bringer os sammen, om det er på arbejdspladsen, der hjemme, i byen eller under dynen med en god film. Her på cafe kaffe skriver jeg om alt hvad jeg finder interessant omkring kaffe, giver mine bud på gode cafe'er og hvor du finder den gode kaffe om det er til hjemmet eller i byen. Det du får på dit arbejde... tja det er vist ikke for kvaliteten det drikkes.

Der er lukket for kommentarer.