Hjem » Kaffemik med Grønlandsk Kaffe…

Grønlandsk Kaffe.

Kaffe og kaffemik er velkendte ord, specielt hos dem der kan li’ en lille en til / i kaffen. Det er for mig fuldt forståeligt at drikke den slags på Grønland, jeg ville dø af kulde inden flyet derop nåede halvvejs!
Men hvordan laver man grønlandsk kaffe?

Ingredienser til Grønlandsk kaffe:

Grønlandsk kaffe

  • 5 cl Kaffe
  • 3 cl Kahlua
  • 3 cl Whiskey
  • 2 cl Grand Manier
  • Flødeskum

Hæld whisky og kahlua sammen.
Varm forsigtigt glasset over en flamme, så spirtussen bliver flamberet.
Kom kaffen i og øverst rigeligt med flødeskum.
Grand Marnier hældes i et cl mål eller på en ske, derefter antændes likøren og hælder den (mens den brænder) ned over flødeskummet.

Gentag proceduren indtil du kan tale Grønlandsk!

Ud over grønlandsk kaffe kan du se mange flere opskrifter på diverse kaffe drinks, her på siden under kaffe opskrifter.
E
n lidt nemmere version af Grønlandsk kaffe kunne være Irsk Kaffe, her er udfordringen blot at man begynder at snakke Irsk efter en 6 – 8 stykker.
Grønlandsk kaffe

En ting er at drikke grønlandsk kaffe fra stuen hjemme i Danmark, men endnu bedre er det vel at drikke den på Grønland? Grønland er meget mere end kaffe, sne og is, det er også et helt specielt folkefærd som på sin vis kan ses på lige som Amerikas indianere, den store forskel er selvfølgelig at grønlænderne stadig er i live. Deres kultur er intakt og selve øen, noget helt specielt. Derfor er det da også for mange, en drømme rejse at tage op og opleve den vilde natur, det anderledes dyreliv og de enorme forskelle i forhold til Lollands flade arealer. Det kan kun anbefales at tage til Grønland i de varme måneder på året, der er stadig sne mange steder, men du har også muligheden for at se hvor grøn og frodig naturen kan være i det høje nord. Mange Danskere har været på Thule basen, og station Nord hvor man virkelig oplever hvor barsk Grønland kan være og samtidig hvor smukt det er. Det meste af Grønland ligger Nord for polarcirklen, hvilket betyder at der en del af året er mørkt døgnet rundt, mens du i de lyse måneder kan opleve at det er lyst døgnet rundt. Endnu en grund til at rejse der op i sommer perioden, da det på den mørke tid ikke er muligt at se de store åbne vidder.

Om Cafe Kaffe

Kaffe er jo ikke "bare" kaffe, men en drik der bringer os sammen, om det er på arbejdspladsen, der hjemme, i byen eller under dynen med en god film. Her på cafe kaffe skriver jeg om alt hvad jeg finder interessant omkring kaffe, giver mine bud på gode cafe'er og hvor du finder den gode kaffe om det er til hjemmet eller i byen. Det du får på dit arbejde... tja det er vist ikke for kvaliteten det drikkes.

Der er lukket for kommentarer.